all about
Driver Behaviour

DriverBehaviour

Driver Behaviour

Care for your car

Met Driver Behaviour – de Engelse uitdrukking voor bestuurdersgedrag – wordt het mogelijk om niet alleen informatie uit het object te halen, maar ook om informatie aan te leveren over het gebruik er van. Met als doel bijvoorbeeld het optimaal monitoren van het rijgedrag. De technologie is daarom zeer interessant voor bedrijven met een groot wagenpark. V-tron onderzoekt met het project Driver Behaviour de mogelijkheden voor de automotivebranche. 

Continue snelheid- en positiebepaling

Driver Behaviour is de manier waarop een bestuurder omgaat met het object/voertuig. Met het volgsysteem van V-tron kan hierover informatie worden verzameld. De ingebouwde unit van V-tron registreert alle bewegingen van het voertuig. Het GPS-systeem meet namelijk meerdere keren per seconde wat de snelheid en positie van het voertuig zijn. Deze continue snelheid- en positiebepaling levert informatie over het rijgedrag dat de bestuurder met het voertuig vertoont.

Stimuleren van gewenst gedrag

Op het moment dat het gedrag van bestuurders kan worden vastgelegd, wordt het ook mogelijk om dit gedrag te gaan beïnvloeden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om rustiger rijden, lager brandstofverbruik, minder schade of minder kosten aan onderhoud. En dat resulteert weer in milieuvriendelijker gebruik van voertuigen, een lagere verzekeringspremie of een hogere restwaarde. Door eerst te bepalen wat gewenst en ongewenst gedrag is, kan actie worden ondernomen bij afwijkingen. Geïnteresseerd? Mail ons.